Overstappen naar KAS

Heb je de salarisadministratie van jouw bedrijf momenteel elders uitbesteed en overweeg je over te stappen naar KAS Salarisadministraties & Personeelszaken? Of wellicht wordt de salarisadministratie nu intern verwerkt en wil je voor het eerst gaan uitbesteden? Hieronder leggen we je uit hoe dat in zijn werk gaat.

Overstappen gedurende het kalenderjaar

Je mag op ieder moment van het jaar overstappen van dienstverlener, het enige waar je mogelijk mee te maken krijgt is een opzegtermijn bij je huidige salarisadministrateur (wij doen daar niet aan!). Per dienstverlener kan dat anders zijn, kijk daarvoor de overeenkomst en de algemene voorwaarden van die partij er op na.

Wanneer je gedurende het kalenderjaar overstapt moeten wij de salarisadministratie van de voorliggende perioden overnemen (schaduwdraaien), dat komt doordat veel premies, waaronder de premies werknemersverzekeringen, op een cumulatieve berekeningswijze zijn gebaseerd. Voorschrijdend Cumulatief Rekenen (VCR) heet dat. Bovendien is dan ook het jaarwerk voor de accountant en de jaaropgave voor de werknemer helemaal compleet en hoef je niet twee verschillende documenten samen te gaan voegen.

Voor het overnemen van de voorliggende salarisverwerking rekenen wij een speciaal kortingstarief dat apart in onze offerte wordt benoemd. Vraag er gerust naar!

Overstappen per 1 januari

Indien je de beslissing maakt om per 1 januari over te stappen dan hoeven wij geen eerdere salarisverwerkingen over te nemen. Hier kan je voor kiezen als je geen dringende reden hebt om de overstap te maken en het jaar al bijna voorbij is. Dringende redenen zijn bijvoorbeeld aldoor gemaakte fouten door de huidige dienstverlener of diens gebrekkige communicatie. 

Te ontvangen gegevens

Wanneer je akkoord gaat met onze offerte sturen wij je een lijst toe met aan te leveren gegevens voor de opstart van jouw salarisadministratie in ons systeem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de laatste salarisstroken en loonaangifte, de personeelsdossiers en algemene informatie.

Indien een deel van deze gegevens in het bezit is van je huidige salarisadministrateur dan kan je hem of haar het verzoek doen deze rechtstreeks aan ons te versturen en kunnen wij eventuele vaktechnische vragen rechtstreeks aan die persoon stellen.

Waarom KAS?

 • Complete uitbesteding salarisadministratie
 • Vast tarief per salarisstrook: € 12 of lager
 • Altijd en overal online inzichtelijk
 • check
  Gratis koppeling met uw boekhoudpakket
 • check
  Gratis verstrekking van de jaaropgaven
 • check
  Gratis verlof- en verzuimregistratie
 • check
  Gratis HR-signalen per e-mail
 • check
  Betaal altijd achteraf
 • check
  Dagelijks opzegbaar


Wat klanten
over ons zeggen ...

profile-pic

Gemakkelijk en toegankelijk

De dienstverlening is wat mij betreft prima. De informatie is digitaal gemakkelijk toegankelijk en de mails die nog even herinneren aan de te betalen loonheffing worden zeer gewaardeerd.

Ton Jungschläger , The Co-Manager
profile-pic

Heel bijzonder!

Zeer betrouwbaar, kwalitatief goed en efficiënt. Mails worden snel beantwoord en gevraagde stukken snel opgeleverd. Ook krijgen wij goed antwoord als wij vragen hebben. Ondanks dat wij elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet, werken wij goed samen met KAS, zijn wij heel tevreden over de kwaliteit van KAS en dat vind ik heel bijzonder!

Evelien Prot , De Juffies
profile-pic

Zeker een aanrader

Er wordt proactief meegedacht en snel gereageerd op allerhande ondernemersvraagstukken. Daarnaast zijn de aangeleverde stukken uitstekend verzorgd en dit alles tegen een aantrekkelijk tarief. Zeker een aanrader.

Ivar Pondaag , Virtuele Helden

Onze GRATIS e-cursussen voor werkgevers in je inbox!

Wij stellen regelmatig korte e-curssussen gratis beschikbaar die door ons samengesteld zijn, speciaal voor werkgevers in het MKB.

Voorkomende onderwerpen zijn: het aannemen van je eerste medewerker, subsidieregelingen, stage en BBL, DGA salaris, arbeidsovereenkomsten voor Dummies, disfunctioneren en mediation.

Wil jij door ons op de hoogte gehouden worden van nieuwe e-cursussen? Vul dan hiernaast je e-mailadres in!

Algemene Voorwaarden | Cookieverklaring | Privacybeleid